Kolesarstvo

 Trbovlje ima velike turistične možnosti na področju kolesarstva. Glede na zanimivost in atraktivnost, Planinska zveza Slovenije umešča Zasavje na sam vrh po zanimivosti etap na celotni dolžini turno kolesarske poti po Sloveniji. Lepa narava in pristna tišina naših hribov vsem obiskovalcem puščata neizbrisljiv pečat.

Trbovlje so izhodišče kolesarskih poti proti Mrzlici, Sveti Planini, Podmeji, Dobovcu in Kumu, vključene pa so tudi v zasavski del Slovenske turnokolesarske poti (STKP), ki je s 1800 kilometri dolžine in 50.000 metri višinske razlike v vzponu najdaljša tovrstna pot v Evropi.

Zasavski krog STKP turnim kolesarjem nudi 3-4 dnevno kolesarsko doživetje v Zasavju (relacija: hotel Trojane - Čemšeniška planina - Sveta planina – Mrzlica – Kal – Gore – Kum – Bogenšperk – Šmartno pri Litiji – Janče - Jevnica – Planinski dom Ušte – Geoss – Zasavska sveta gora – Trojane). Zajema 144 km in premaga 5.623,5 višinskih metrov kolesarskih in dvonamenskih poti.

Poti v okolici naše doline so namenjene rekreativcem, pa tudi dobro pripravljenim kolesarjem, ki bodo na vsakem izmed zelenih vrhov bogato nagrajeni s krasnimi razgledi na nekdaj industrijsko dolino. Na Podmeji, Mrzlici, Dobovcu in Kumu je za povrnitev energije zagotovljena tudi gostinska ponudba.

V nadaljevanju izpostavljamo kolesarske poti v naši okolici, ki pa jih je možno tudi povezati ali nadgraditi s povezavo do drugih zasavskih vrhov. Na odkrivanje naših nepozabnih lepot in atraktivnosti kolesarjenja, odkrivanje skritih kotičkov in širnih razgledov se lahko odpravite sami ali pa kontaktirate Zavod za mladino in šport Trbovlje (+386 (0) 3 56 12 887) kjer vam priskrbijo dodatne informacije, pa tudi strokovno usposobljenega turno-kolesarskega vodnika.

Kolesarske poti v naši okolici

Accessibility Toolbar

Pin It on Pinterest