INFORMACIJSKO-INTERPRETACIJSKA TOČKA ”PARK KULTURE”

Park-kulture-2
Park-kulture-2

Območje, ki je bilo na novo urejeno v okviru projekta Inspiracija, ima za Trbovlje velik simbolni pomen. Z vzpostavitvijo interpretacijske točke ohranjamo spomin na bogato industrijsko in kulturno dediščino Trbovelj, hkrati pa zremo v prihodnost.

S petimi kulturnimi točkami se poklanjamo Trboveljčankam in Trboveljčanom, ki s svojim ustvarjanjem še danes ime mesta ponašajo daleč v svet. V središče prostora je postavljena skulptura monolit z virtualno platformo, ki na svoji površini v neskončni zanki prikazuje hologramske portretne projekcije prebivalcev našega mesta.

Prenovljeni prostor je namenjen druženju prebivalcev, informiranju obiskovalcev in različnim občasnim dogodkom ter prireditvam, ki bodo s svojo vsebino povezovali našo preteklost z vizijo Trbovelj kot moderne, v prihodnost zazrte skupnosti.

Zato dobrodošli vsi, ki imate radi zgodovino našega mesta, ljudi, ki v njem prebivajo, ter se veselite svetle prihodnosti, ki je pred nami. Dobrodošli v središču Zasavja. Dobrodošli v Trbovljah.

Telefon

+386 (0) 51 626 296

E-mail

info@4dritl.si

Spletna stran

http://4dritl.si/

Naslov

Delavski dom Trbovlje, Trg svobode 11a, 1420 Trbovlje

Accessibility Toolbar

Pin It on Pinterest

Share This