Po sestavinah podobna kunčji juhi, zaradi dodane maščobe, drobovine in riža pa gre za samostojno jed, enolončnico, pravzaprav ajmuht.
RECEPT:
- prednji del kunca
- glava
- drobovina
- zelenjava in začimbe
- 5 dag masti ali masla
- 5 dag prekajene slanine
- skodelica riža
Na masti opražimo na kolobarje narezano korenje in čebulo, dodamo zeleni grah, na drobno zrezano slanino, na kose narezano kunčje meso, glavo in drobovino. Zalijemo z vodo, dodamo sol, poper, česen in zeleno. Ko je jed na pol skuhana, ji dodamo riž in kuhamo do konca. Meso vzamemo iz juhe, ga ločimo od kosti, zrežemo in stresemo nazaj v lonec. Pred serviranjem dodamo juhi na drobno zrezan peteršilj, ki izboljša okus. Enako dober kot peteršilj je tudi drobnjak. Zraven ponudimo kruh.
Takšna zajčja obara je izvrstna večerja in še kosilo naslednji dan.
Dober tek!
Vir: Jana Mlakar Adamič, 2004. Teknilo nam je. Trbovlje: Zasavski muzej Trbovlje