17/03/2021

GREEN&SAFE – Zaveza Trbovelj k odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu.

Green&Safe - Trbovlje

GREEN&SAFE – Zaveza Trbovelj k odgovornemu, zelenemu in varnemu turizmu.

17. 3. 2021

V času negotovosti zaradi pojava novega koronavirusa je uspešnost v turistični panogi odvisna od zaupanja gostov, da lahko pri nas dopustujejo tako, da ne ogrožajo svojega zdravja in varnosti. Zaradi sprememb, ki jih povzroča pandemija, je bolj kot kadarkoli doslej pomembno, da turistične destinacije in ponudniki s poenotim delovanjem in medsebojnim sodelovanjem ohranjamo, kar smo v slovenskem turizmu skupaj že dosegli.

Zaupanje v znamko I Feel Slovenia ohranjajmo in povečujmo z odgovornimi potovalnimi standardi v turizmu.

Pri komuniciranju z gosti si pomagajmo z vsebinami, rešitvami in orodji iz priročnika, namenjenega
odgovornim turističnim destinacijam in ponudnikom. V njem predstavljamo:

  • higienske standarde, ukrepe in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki veljajo za turistično panogo;
  • priložnosti, ki jih lahko kot že uveljavljena zelena, aktivna in zdrava dežela izkoristimo v času, ko so turisti po vsem svetu posebej pozorni na možnosti izbire bolj varnih, bolj individualnih in butičnih turističnih nastanitev, programov, doživetij;
  • komunikacijska orodja, ki pod krovno obljubo, da je Slovenija zelena in odgovorna dežela, izpostavljajo desetih ključnih vsebin, primernih tudi za uporabo v komunikacijah posameznih destinacij in ponudnikov.

Naj naše odgovorno delovanje pomaga gostom pri izbiri njihovih najboljših počitnic v Sloveniji!

Več o odgovornih potovalnih standardih slovenskega turizma si lahko preberete v naslednjem priročniku, ki ga je pripravila Slovenska turistična organizacija (STO) za uporabo v vseh segmentih slovenskega turizma – povezava.

Vse turistične ponudnike iz Občine Trbovlje spodbujamo k uporabi gradiv za poudarjenje varnosti ter odgovornosti. Pokličite nas ali nam pišite na turizem@trbovlje.si za pridobitev ustreznih plakatov, letakov in drugih promocijskih materialov.

Plakate in letake lahko izpostavite v svojih prostorih in svojim gostom povejte, da se pri vas lahko počutijo varno. Vabimo vas tudi, da se registrirate na spletni strani STO ter na ta način še preko nacionalnega turističnega spletnega portala poveste, da upoštevate vse priporočene standarde. Registracija TUKAJ.

0 Komentarjev

Oddajte komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Accessibility Toolbar

Pin It on Pinterest

Share This